Her står en rekke Kramer-hjullastere som Ekspert Maskinutleie AS har handlet av H&H Maskin AS,
men de skal ikke leveres til noen av avdelingene til utleieselskapet.

Ferdig for brøyting

Maskinene er nemlig ferdig spekket for vintervedlikehold, og sendes direkte ut til øremerkede kunder som venter på at vinteren melder sin ankomst.

12 Kramer
Bare i år har Ekspert handlet 12 Kramer-hjullastere av H&H. Disse er 5 x 5035 (to tonn), 6 x 5085 (fem tonn) og én 8085 på fem tonn og med traktorregistrering. Da A&T var i Moss i slutten av oktober sto seks av maskinene på rekke med Tokvam strøkasser montert. I pakken følger også Tellefsdal- ploger.Ekspert har handlet andre merker de fem siste årene, men er nå til H&H-partnerne Huuse og Hagens store tilfredsstillelse tilbake med nye bestillinger av Kramer-hjullastere.- Vi er avhengig av utleiebransjen. Det er utstillingsvindu nummer én for oss å ha maskiner hos utleieselskapene, og det kommer mange mersalg av nettopp det, sier Hans Chr. Hagen.

Ønske fra kunder
– Kramer med 4-hjulsstryring var et savnet produkt ute hos mange kunder. Maskinene er driftssikre, har lave driftskostnader og de har god annenhåndsverdi, sier daglig leder Kjell Sæter i Ekspert Maskinutleie.Han rapporterer om gode tider og regner med en omsetningsøkning på 25% fra 2018 til 2019 (forventer ca. 200 mill. i omsetning). Selskapet har ca. 850 maskiner med tenningsnøkkel, og totalt ca. 4000 utleieobjekter.

Traktor
Én av Kramer-hjullasterne er kjøpt i beredskap, altså at maskinen er tilgjengelig og kan hentes dersom noe skjer med en av de andre. Én av maskinene er også traktorregistrert. Dette betyr at den kan kjøres på vei av personer ned til 16 år og uten maskinførerbevis, men det er mer som skiller denne maskinen fra de øvrige.- Den har større hytte med mer komfort som servojoysticker, AC og høydejusterbart- og tiltbart ratt. Den har topphastighet på 40 km/t mot 30 km/t på de andre, og den har 20 tommers dekk mot 18 tommer på de andre, sier Tom Erik Huuse, den andre H’en i H&H.

Artikkel & foto : Anlegg & Transport

Share This